login
Inicia sessió

register
Registra't

Aigua

Cor i Pensament

Ahir, buidant el marro del cafè estava pensant en ell, gairebé en veu alta....

I al solatge de la "pipa" de cafetera xpresso va aparèixer el meu sentiment.

A M O R.

Materialització d'un somni

Comentaris (6)26-10-2014 13:37:59POÈTICA

Jo, en castellà....?

Estava tova, ho reconec, quan vaig prendre la decisió de llençar-me a l'arena i esciure el priimer relat breu en castellà des de fa molts anys. Potser des que anava a l'institut on era més habitual.

Malgrat tenir molts buits de no usar aquesta llengua, segons el meu corrector, estava prou bé. Em va corregir alguns detalls dels quals havien canviat la normativa, recentment. I el que em va fer més gràcia va ser l'opinió personal: El text és molt emotiu. Com no podia ser emotiu!!! La foto era una gata negra. Uns ulls grossíssims on s'hi reflectien figures. La inspiració va costar arribar, però al final, el vaig escriure.

A veure, si em presento, que el no ja el tinc, que no hi ha premi en metàl·lic, els agrada i em premien. Què hi faig jo a Madrid, bé a Rivas? Turisme? El premi són dues entrades per anar al Teatre i dos llibres. Sempre puc refusar el premi i cedir-lo a gent amb necessitats culturals per no haver-me de despaçar allà. No tinc diners per gastar-los en no-res. Però i si desplaçant-me ( הזזה) cap allà, per les moltes casualitats, trobés feina....és un any de desplaçaments....

Comentaris (5)22-10-2014 14:26:25ALTRES

Només tu

El meu son s'ha despertat en una casa davant una platja deserta. Una dona amb vestits vaporosos hi passejava amb les seves filles, que jugaven, alegres.
Semblava ben bé un quadre de Sorolla, amb la seva pinzellada solta....
Però el cel estava ennuvolat. No hi havia llum.
Un home amb posat seriós, seia darrera una taula. Hi havia molt contrast entre escenes i, jo estava al bell mig.
Malgrat el to seriós del personatge, destil·lava cordialitat amb mi.
Ell llegia un diari del segle passat (S.XIX). Parlàvem de Valentí Almirall que en els seus inicis va ser federalista i va morir republicà. Exercia com a advocat d'ofici tot i ser Baró de El Papiol. Preocupat per l'educació dels obrers....i els Greuges castellans contra Catalunya, sempre la mateixa cançó de l'enfadós i, amb la seva obra més important, Lo Catalanisme de 1886 on descrivia fidelment "Lo caràcter castellà i Lo caràcter català" i que malauradament no han canviat gens.

Comentaris (4)10-10-2014 16:14:29ALTRES